Presentació al Baix Gaià de la campanya de recollida de signatures per la ILP

Aquest mati hem  fet la presentació en roda de premsa,   als mitjans de comunicacio del  Baix Gaià de la campanya de recull de signatures per la ILP DE HABITATGE I POBRESA ENERGETICA  que LA PAH,  LA ALIANÇA PER LA POBRESA ENERGETICA I EL OBSERVATORI DESC hem preparat conjuntament per presentar al parlament de Catalunya.
Aquesta campanya anirà acompanyada de una moció per que sigui recolzada per els municipis de la comarca.
En fem un resum de les mesures que proposem a aquesta ILP.

Aconseguirem 50.000 signaturesa Catalunya????
SÍ ES POT!!!!

A través d’aquesta Iniciativa Legislativa Popular volem fer efectiu el dret a l’habitatge al nostre país. Posant fi a la pobresa energètica i l’emergència habitacional, acabant així amb la vulneració sistemàtica de drets humans que es ve produint des de fa temps.

Amb aquest objectiu proposa cinc mesures per fer front al sobre-endeutament, els desnonaments i els talls de subministraments bàsics:

Mecanismes que atorguin una segona oportunitat per les persones sobre-endeutades i deutores de bona fè. Mitjançant dos procediments (un d’extrajudicial i un de judicial) es possibilita que les famílies puguin liquidar els seus deutes vinculats amb l’habitatge habitual per tal de poder començar de nou.

Cap desnonament per a les famílies en execució hipotecària, establint l’obligació a les entitats financeres de concedir un lloguer forçós a les famílies en situació de vulnerabilitat.

Lloguer social per famílies en règim de lloguer en risc de desnonament, amb una important distinció entre grans i petits tenedors d’habitatge. Quan el propietari de l’immoble sigui una entitat financera o un gran tenedor d’habitatge aquest haurà d’aturar el desnonament i oferir un lloguer social a la família. En canvi, quan aquest sigui un petit tenedor d’habitatge serà l’administració l’obligada de concedir ajudes perquè l’afectat pugui seguir a l’habitatge o assegurar un reallotjament adequat.

Creació de parc públic de lloguer establint la obligatòria reconversió temporal dels pisos buits propietat d’entitats financeres i grans tenedors d’habitatge, per tal de poder reallotjar totes aquelles famílies que ja han estat desnonades.

Accés garantit a subministraments bàsics d’aigua, llum i gas a les llars vulnerables.
Cap tall de llum, aigua o gas. S’establirà un protocol obligat de comunicació i intervenció prèvia dels serveis socials per tal d’aplicar els ajuts necessaris per a evitar el tall de subministrament, en cas que l’impagament sigui per manca de recursos econòmics de les famílies afectades.

TENIM FEINA A FER.
VOLEM CATALUNYA SENSE DESNONAMENTS I SENSE CAP TALL DE SUMINISTRAMENTS BASICS.

SI ES POT! !

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s